Вести

ИЗАБРАНО НОВО РУКОВОДСТВО ГРАДА СМЕДЕРЕВА

У Смедереву је данас одржана друга седница локалног парламента на којој је изабрано ново руководство града. Већином гласова за новог градоначелика града Смедерева изабрана је Јасмина Војиновић, која је до сада обављала дужност председнице Привременог органа града. По занимању је наставник разредне наставе, дуги низ година активно се бави политиком и актуелна је председница Градског одбора Српске напредне странке у Смедереву. Функцију заменика градоначелника града Смедерева у наредном четворогодишњем мандату, према одлуци скупштинске већине, обављаће Владимир Нешић, такође са листе "Александар Вучић - Смедерево не сме да стане".

Нови чланови Градског већа су: Дејан Стошић, Снежана Ранковић, Александра Мијатовић,Александа Митић, Ивана Матејић, Горан Павловић, Јован Видојевић и Драган Ђорђевић, сви са листе "Александар Вучић - Смедерево не сме да стане", Бојан Костић са листе "Бог, породица, Смедерево", Славиша Стошић и Немања Ивошевић из редова Социјалистичке партије Србије.

Захваљујући се свим грађанима који су на децембарским изборима дали огромну подршку листи "Александар Вучић - Смедерево не сме да стане", коалиционим партнерима који су препознели важност задатка који стоји пред новим руководством града, Јасмина Војиновић, новоизабрана градоначелница Смедерева захвалила се и свим  оним грађанима који нису изашли на биралишта 17. децембра или су свој глас дали другим изборним листама, истичући да су им они тако дали јасан сигнал да се ново руководство града мора више ангажовати и посвећеније радити на томе да Смедерево бржим корацима крене путем напретка.

"Част ми је да будем градоначелник Смедерева, али сам свесна да је то уједно и велика одговорност. Са својим сарадницима настојаћу да радим марљиво како би наш град, 11 градских и 27 сеоских месних заједница ућинили пристојнијим местима за живот и рад. Биће потребно уложити доста времена, напора и љубави да наше Смедерево поново доведемо на припадајуће место међу већим градовима Србије следећи политику коју води председник државе Александар Вучић.

У складу са датим мандатом, у наредне четири године, како је истакла градоначелница Јасмина Војиновић, локална самоуправа ће наставити реализацију започетих пројеката, креираће нове, ангажоваће се на стварању повољнијег привредног амбијента, већој подршци пољопривреди, изградњи путне и комуналне инфраструктуре, стварању бољих услова рада за школе кроз опремање и реконструкцију објеката. У фокусу ће бити и унапређење рада јавних предузећа, здравствене и социјалне заштите, развој туризма, реконструкција и изградња спортских терена и игралишта, подршка родитељству.

"Са позиције градоначелника инсистираћу на интензивној сарадњи са ресорним министарствима како би будуће значајније пројекте које планирамо лакше реализовали јер помоћ Владе и њених министара у претходном периоду осетили су многи градови широм Србије. Време је да и наше Смедерево ставимо на листу приоритета", поручила је између осталог са скупштинске говорнице градоначелница Јасмина Војиновић.

 

 

 

Извор: Град Смедерево