Вести

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла радове на изградњи трансфер станице

Министарка заштите животне средине Ирена Вујовић обишла је у Смедереву радове на изградњи трансфер станице за претовар отпада, највећем еколошком пројекту у Подунавском округу. Реализацијом овог пројекта, решавамо проблем управљања отпадом у Смедереву и околини, рекла је министарка.

"Драго ми је што сам се данас лично уверила да се радови на овом важном пројекту одвијају планираном динамиком. Поред тога што ће се на овом месту радити претовар отпада из Смедерева, уједно ћемо задовољити и потребе свих околних села. Трансфер станица је предуслов и за затварање и санацију градске депоније у близини, а отпад ће се према плану возити на регионалну депонију у Панчеву коју ћемо модернизовати. Позивам грађане Смедерева и околине да се припреме јер је следећи корак одвајање отпада у домаћинствима, за шта ћемо обезбедити неопходну опрему. Тиме ћемо комплетно решити проблем управљања отпадом и унапредити квалитет живота грађана", рекла је Вујовић.

Министарка је истакла да се у Смедереву реализују и други еколошки пројекти од великог значаја за грађане.

"Министарство које водим обезбедило је средства за замену дотрајалог котла на угаљ савременим котлом на пелет у Основној школи Доситеј Обрадовић у Вранову и ти радови се приводе крају. Претходних година смо у смедеревском насељу Сењак мењали котао у вртићу, на који су сада прикључени и други објекти, односно на еколошки прихватљивији енергент греје се више од 15.000 квадрата. Тиме смо унапредили квалитет ваздуха у овом делу Смедерева", рекла је Вујовић.

 

 

 

Извор: Наш глас