Вести

Обележен дан града Смедерева

У Центру за културу у Смедереву свечаном академијом обележен је Дан града Смедерева као подсећање на Аранђеловдан 1805. године, када је турски заповедник диздар Мухарем Гуша предао кључеве древне тврђаве вођи српских устаника, вожду Карађорђу. На свечаности приказан је документарни филм о граду Смедереву, након чега се окупљенима обратила Јасмина Војиновић, председница Привременог органа града Смедерева.

"Данас смо се окупили у свечаној атмосфери како бисмо прославили Дан нашег вољеног града Смедерева. Ова свечаност није само прилика да се сетимо богате историје и традиције нашег града већ и да истакнемо достигнућа која смо постигли заједно као заједница. Смедерево, град који с поносом носи епитет културног и историјског центра, данас слави свој дан, с великим ентузијазмом и с љубављу према свим својим суграђанима. Град богате прошлости, чији су зидови били сведоци многих историјских догађаја и данас је симбол јединства, раста и просперитета. Ова свечаност је прилика да се захвалимо свим појединцима, институцијама и организацијама које чине срце наше заједнице. Њихов труд, посвећеност и љубав према Смедереву доприносе нашем заједничком успеху. Захваљујем се и свим грађанима који свакодневно доприносе да наш град буде посебно место за живот", - рекла је она.

"Наши циљеви су јасни. Желимо да подстакнемо привредни раст стварањем повољног окружења за пословање. Притом ћемо, као што сам навела, у још већој мери улагати у модернизацију и унапређење инфраструктуре, образовање, културу, туризам, спорт и побољшавати квалитет живота грађана. Данас, на Дан града, прилика је да се подсетимо вредности и солидарности, узајамног поштовања и љубави према нашем граду. Нека овај дан буде подстрек да наставимо заједно да градимо бољу будућност за све нас. Нека наше срце буде испуњено поносом јер припадамо граду Смедереву, месту које одише традицијом, али истовремено храбро корача према будућности", закључила је Војиновићева.

 

 

 

Извор: Наш глас