Вести

ПРВИ КРУЗЕР ПОСЛЕ ВИШЕ ГОДИНА ДОПЛОВИО У СМЕДЕРЕВСКИ ПРИСТАН

   На међународном путничком пристаништу у Смедереву званично је отворена наутичка сезона упловљавањем крузера "Vivaldi" са близу 200 путника из Француске, Канаде, Шпаније и Мексика. Путнике су дочекали руководилац и помоћник министра грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре за водни саобраћај Предраг Петровић, руководилац Центра за лучку делатност у Агенцији за управљање лукама Срђа Љешевић, представник Првог паробродског друштва Милован Танасић и представници локалне самоуправе.

Туристи су имали прилике да се упознају са српским обичајима. Дочекали су их погача и со, као и ракија. Такође, имали су прилике да виде децу у народној ношњи, која су играла и певала по старим обичајима. Након тога обишли су Тврђаву, Мали град, где су имали прилике да виде Деспотову породицу и боље се упознају са историјом Смедерева. Заслуге за овај догађај припадају Влади Републике Србије, која реализује пројекат "Заплови Србијом", у оквиру којег ће се градити марине, нова пристаништа, али и развијати каналски и линијски саобраћај.

Град Смедерево наставиће и у наредном периоду да промовише туризам, као и да у први план истиче туристичке потенцијале које поседује.

 

 

 

Извор: ЕПодунавље