Вести

Сећање на страдале у НАТО агресији

   Интонирањем химне, минутом ћутања и полагањем венаца данас је у Смедереву обележено сећање на страдале у НАТО бомбардовању СРЈ, које је почело 24. марта пре 24 године. Смедерево је било међу првим градовима на које су пале бомбе. За 78 дана ваздушних напада НАТО авијације погинуло је 14 припадника војске и полиције из Смедерева, чија се имена налазе на споменику на којем су данас положени венци. То су: Бранислав Николић, Радиша Ђорђевић, Млађан Радојковић, Адем Бериша, Станиша Павић, Драган Комарица, Роберт Лајчак, Благоја Радић, Ивица Серафиновић, Топлица Илић, Бојан Радојковић, Дејан Седларевић, Мирослав Милошевић и Милутин Добрић. 

   Смедерево је више пута било мета НАТО напада, бомбардовани су мост на Дунаву између Смедерева и Ковина, постројења Југопетрола, трафо станица у кругу Железере, индустријска зона.

Градски одбор Српске напредне странке Смедерево подсећа грађане да никада не смемо заборавити злочине над нашим народом почињене од стране тадашњих моћника. Памтимо 6000 рањених цивила, 2500 страдалих грађана Србије, међу којима 79-оро деце.

Памтимо!

Никада нећемо заборавити.

Да се више никад, нигде и никоме не понови.