Вести

Свечаном академијом обележен "Дан белог штапа" у Смедереву

Данас је у Смедереву у организацији Савеза слепих Србије одржана свечана академија поводом обележавања 65 година постојања и рада организације и Међународног дана слепих. На самом почетку прочитана је честитка коју је упутио председник Александар Вучић.

"Поштовани,

   Желим да Вам упутим најискреније честитке поводом обележавања Међународног дана слепих, као и своју захвалност на свему што предано радите зарад будућности својих чланова. Сваке године, 15. октобар служи као важан подсетник на вредан рад и труд слепих и слабовидих особа, њихову ведрину, храброст и непоколебљивост. То је дан који слави снагу људског духа у свакодневној борби за инклузивност. Посебно ме радује што слепа лица из Србије имају установу попут библиотеке "Др Милан Будимир", јединствене на Балкану, као подршку на путу освајања сопствене слободе, образовања и равноправног учешћа у друштвеном дијалогу.

   Као и претходних година, држава ће и даље свесрдно подржавати активности и пратити залагања Савеза слепих Србије ка заједничкокм ћиљу континуираног унапређења квалитета живота наших суграђана."

Академији су присуствовали Биљана Барошевић, помоћница министра за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Милан Стошић, председник Савеза слепих Србије, Марија Марковић Ставрић, заменица градоначелника града Смедерева, као и други представници локалне самоуправе.