Вести

Уручење уговора за стипендирање средњошколаца и студената ромске националне мањине

У Скупштинској сали града Смедерева, данас су уручени уговори за стипендирање ученика средњих школа и студенте ромске националности у школској 2023/2024. години. Локална самоуправа је за те намене из буџета издвојила 2.4000.000 динара.

"Смедерево је један од ретких градова у Србији који има Локални акциони план за побољшање положаја Рома и Ромкиња и на такав начин желимо да допринесемо вашем бољем статусу у друштвеној заједници којој сви припадамо. Захваљујући стипендирању, из године у годину, имамо све већи број ученика из ромске популације који уписују и завршавају средњу школу, али има и оних који своје образовање настављају на факултетима. Наш циљ је да међу вама имамо што више образованих људи јер је образовање темељ развоја друштва, али и сваког појединца на путу обезбеђивања сопствене егзистенције. У томе нам је веома важна и подршка ваших родитеља који су препознали колика је улога школе у вашем одрастању и сазревању", рекла је председница Привременог органа града Јасмина Војиновић и стипендистима пожелела добре резултате у школовању.

Право на стипендије остварило је 44-оро ученика средњих школа и двоје студената. Град Смедерево ће и даље подржавати све ученике и студенте који буду успешни током образовања, речено је на данашњем свечаном уручењу уговора стипендистима.

 

 

 

Извор: Град Смедерево