Вести

Завршена санација котларнице у објекту "Весели цветови" на Царини

Чланице Градског већа града Смедерева, Јасмина Војиновић и Светлана Михајловић, данас су присуствовале обележавању завршетка друге фазе пројекта санације котларнице у објекту "Весели цветови" Предшколске установе "Наша радост", на Царини. У нову котларницу су уграђени најсавременији, дигитални уређаји, а пошто се као енергент користи биоразградива маса - пелет, задовољава и стандарде заштите животне околине.

Санација котларнице финансијски је подржана преко Програма ЕУ ПРО и средствима буџета града Смедерева. Укупна вредност пројекта износи 87.628,40 евра, од којих је 72.585,00 евра донација ЕУ ПРО, а 15.043,40 евра је обезбедио град Смедерево. Подсећамо да је прву фазу санације објекта, у виду замене столарије и енергетске ефикасности, обезбедила Фондација "Новак Ђоковић".

Да би прича била заокружена, средствима града Смедерева, биће замењен комплетан намештај у том објекту. Такође, Нацртом буџета града Смедерева предвиђена су средства за реновирање зграде "Монопола" и објекта у Скобаљу, како би се проширили капацитети за обављање предшколског васпитања и образовања, без листе чекања.